Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

25 ευρώ το εισιτήριο στα νοσοκομεία

Το ταμείο του ΕΣΥ με χρήματα από τις τσέπες των ασφαλισμένων επιχειρεί να γεμίσει το υπουργείο Υγείας καθώς, βρέξει - χιονίσει, τελικά θα επιβληθεί το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Παρ' ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης αρχικά υποστήριζε ότι μπορεί και να αποφευχθεί το μέτρο αυτό εάν κυλήσουν ομαλά τα οικονομικά του συστήματος, τώρα όλα δείχνουν ότι θα εισπράττεται κανονικά. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας έδωσε χθες μια νέα διάσταση για τον προορισμό των χρημάτων που θα εισπράττονται από το εισιτήριο. Επισήμανε ότι θα ενισχύουν τους ανασφάλιστους. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρις εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε να επαναδιαπραγματευ-θούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους». Λίγο νωρίτερα ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε διευκρινίσει με τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ θα αφορά μόνο τις εισαγωγές για νοσηλεία και όχι για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ επανέλαβε ότι μελετώνται να εισαχθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιβολή του.

Ετικέτες ,

1 σχόλια:

Τη 25 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:19 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εκόπρισε η φοράς παρά της αλώνης ......... για να μην πω
Μη μου τους όρχεις τάραται

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα